Prodej sušené natě Kotvičníku,
šlechtěné pro farmaceutické účely

Nastal podzim a dny jsou stále kratší.  Dodejte tělu i mysli životní energii s naším Kotvičníkem. Rozdíl je v kvalitě. Již 14 let. Děkujeme za důvěru.
Tribulus-plod.jpg
Louhovani.jpg
Rozdíly v kvalitě - vpravo levná konkurence
Rozdíly v kvalitě - vpravo levná konkurence

Původ a složení

Původ rostliny

Typickým prostředím pro výskyt Kotvičníku jsou suchá slunná místa, stepi a písčiny. Kotvičník se pravděpodobně původně rozšířil do ostatních částí zeměkoule z písečných mořských pobřežích Číny a Japonska. V současné době se vyskytuje v mnohých oblastech Asie, Evropy, Afriky i Austrálie. Rozšířena je například v oblasti Střední Asie, Číně, Indii a na Srí Lance, na březích Kaspického, Azovského, Středozemního a Černého moře. Na mnoha místech se vyskytuje planě, ale stále více je v různých zemích pěstován řízeně pro farmaceutické účely. Kotvičník lze pěstovat také v našich končinách. Nevýhodou je, že pěstování je na rozdíl od jiných částí světa sezónní, sklizeň tedy probíhá jednou v roce.
 

Obsahové látky

Kotvičník obsahuje neuvěřitelně velké množství účinných látek, kterému může konkurovat málokterá rostlina. Mezi účinné látky patří například sapogeniny -gitigenin, diosgenin, ruskogenin, chlórgenin, trogoghenin a další, alkaloidy harman a harmin, bioflavonoidy, glykosidy, třísloviny, flavonoidy, pryskyřice,steriny, stigmasterin, campestrin, beta-sitosterin, steroidy diosgenin, tigogenin, yamogenin, neotigogenin, flavonoidy campherol, rutin a quercetin, alkaloidy, pryskyřice, 3,5-5 % oleje složeného z 57 % kyseliny linolové a linolenové, 27 % olejové, dále behenové, stearové, palmitové a další. Obsahuje také taniny, sacharidy, steroly, dále derivát diosgeninu desoxidiosgenin, gracillin, dioscin a terrestrosiny A - E a také vitamin C
B.M.P.R.
odd. Herba Pharm
Roubalova 36a
602 00 Brno
info@kotvicnik.cz

Podrobné informace naleznete na www.kotvicnik.cz
Přihlašte se k odběru novinek na stránkách
Opište prosím kontrolní kód "7233"




















Name
Email
Comment
Or visit this link or this one